Szolgáltatások

Közös tulajdon megszüntetési megoldások

Felvásárlás

Felvásároljuk ingatlan tulajdonrészét,
rövid fizetési határidővel.

Egyezség

Egyeztetünk a tulajdonostársakkal a közös tulajdon megszüntetéséhez szükséges konszenzus megteremtése érdekében.

Felvásárlás

Felvásároljuk ingatlan tulajdonrészét, rövid fizetési határidővel. Folyamat: Ön megadja az ingatlan adatait, így annak helyrajzi számát és/vagy a pontos címet. Ez alapján munkatársaink rövid időn belül értékelik az ingatlant és meghatározzák, hogy az illeszkedik-e cégünk portfoliójába. Amennyiben igen, ajánlatunkat közöljük Önnel, majd a vételárban és az egyéb lényeges feltételekben való megállapodás után, megkötjük az adásvételi szerződést, mellyel egyidejűleg társaságunk az Ön részére a vételárat kifizeti.

Előnyei:

  • Önnek nem kell foglalkozni tovább az üggyel, szabadul a tehertől
  • Nem csupán a tehertől szabadul, de a költségektől is, ugyanis nem Önnek kell finanszíroznia a közös tulajdon fenntartásával, illetve annak megszüntetésével járó jelentős, akár hétszámjegyű költségeket
  • Ön rövid időn belül pénzhez jut
  • Az ügylet valamennyi járulékos költségét (az Önt esetlegesen terhelő személyi jövedelemadó kivételével) mi viseljük
  • Meghatározott törvényi feltételek teljesülése esetén az Ön által így megszerzett jövedelem adómentes lehet

Egyezség

Egyeztetünk a tulajdonostársakkal a közös tulajdon megszüntetéséhez szükséges konszenzus megteremtése érdekében. Folyamat: az ingatlan tulajdoni lapján szereplő adatok, illetve az Ön által adott információk alapján az Ön képviseletében kapcsolatba lépünk a tulajdonostársakkal, szükség esetén felkutatjuk, azonosítjuk őket. A kapcsolatfelvétel célja a közös tulajdon megszüntetéséhez szükséges konszenzus, közös elhatározás megteremtése. Amennyiben Ön részt kíván venni a közös tulajdon megszüntetésében, és arra a tulajdonostársak közötti egyetértés hiányában nem tud sor kerülni per nélkül, egyezség útján, akkor nem marad más lehetőség, mint a közös tulajdon megszüntetésére irányuló per megindítása. Ezen szolgáltatást társaságunk ügyvéd partnerei nyújtják.

Tanácsadás

Tanácsadást végzünk a közös tulajdonnal kapcsolatban. Amennyiben Ön ingatlanhányadát nem kívánja eladni, vagy az nem illeszkedik társaságunk portfoliójába, tanácsadást nyújtunk az Ön számára a közös tulajdonnal kapcsolatos lehetőségeket illetően, mely tanácsadás magában foglalja az ingatlan tulajdoni lapjának, illetve szükség esetén további dokumentumok vizsgálatát.
Társaságunk jogi tevékenységet nem végez. Minden olyan szolgáltatást, ami jogi szaktudást feltételez vagy a vonatkozó jogszabályok szerint jogi/ügyvédi tevékenységnek minősül, társaságunk ügyvédi iroda partnerei végzik, ezen szolgáltatások nyújtására vonatkozó megbízási szerződés a megbízó és az ügyvédi iroda között jön létre.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Társaságunk jogi tevékenységet nem végez. Minden olyan szolgáltatás, ami jogi szaktudást feltételez vagy a vonatkozó jogszabályok szerint jogi/ügyvédi tevékenységnek minősül, társaságunk ügyvédi iroda partnerei végzik, ezen szolgáltatások nyújtására vonatkozó megbízási szerződés a megbízó és az ügyvédi iroda között jön létre.

Kérdése van? Hívjon minket a +36 20 575 3795  telefonszámon!